Contacteer ons

Le Bâtard

Met grote passie bakken wij brood. Puur brood, boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen, met voldoende stevigheid en een echte korst. We gebruiken daarvoor uitsluitend 100% zuivere en natuurlijke ingrediënten en bakken het nog steeds op een traditionele stenen vloer. Het resultaat is een unieke “Le Bâtard”-smaak die je met één hap terugbrengt naar de rijke smaken van het zelfgebakken brood van weleer.

Handgevormd brood met liefde gemaakt

Bij Le Bâtard is elk brood uniek. We gebruiken geen vaste vormen om ons brood een regelmatige vorm te geven. Elk brood wordt handgevormd, maar het is de natuur die het uiteindelijke uitzicht van je brood bepaalt.

De natuur krijgt hier trouwens alle tijd en ruimte om zijn werk te doen. Van het mengen van het deeg tot het bakken duurt hier zo’n twintig uur. De juiste mix van ingrediënten, de perfecte temperatuur om het brood te laten rusten en rijzen, voldoende kneden maar ook niet te veel… Alles moet perfect op elkaar zijn afgestemd. Alleen op die manier kom je tot de unieke en rijke smaak van het brood van Le Bâtard.

Ik heb speciaal de reis naar Zwitserland gemaakt om daar een opleiding in het ambacht van desembrood te volgen. Dankzij deze expertise bied ik nu vers en heerlijk desembrood, waarbij vakmanschap en passie voor pure smaken altijd centraal staan.

Daarnaast specialiseer ik mij in pure speltbroden, die je niet overal vindt. Spelt is een oude graansoort, die ideaal is voor mensen die tarwe minder goed kunnen verteren. Met zorg en kennis maak ik een brood dat zowel licht verteerbaar is als boordevol smaak zit.

Ook voor mijn croissants ging ik de grens over, naar Parijs, om daar de kunst van het croissants maken te perfectioneren. Bij Le Bâtard worden de croissants dan ook met pure boter gemaakt, zonder margarine, en volledig met de hand gerold. Het resultaat is een authentieke, boterachtige croissant met een smaak en textuur die alleen door echte ambacht kan worden bereikt.

Kiezen voor Le bâtard?
Kiezen voor puur en smaakvol brood

Zuivere grondstoffen

We gebruiken zo zuiver mogelijke bloemsoorten en natuurlijke gisten of zuurdesem.

Geen additieven

Onze broden bevatten geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of andere additieven.

Gebakken op steen

Al ons brood wordt op steen gebakken. We gebruiken hiervoor een ambachtelijke oven.

Pure Broden

Onze broden hebben rijke, natuurlijke smaken en bestaan uitsluitend uit 100% natuurlijke ingrediënten.

Hallo,
Ik ben David

De bakkersmicrobe kreeg ik van thuis mee. Ook mijn vader en grootvader waren immers bakker.

Brood is mijn passie. Het echte brood dan. Dat van vroeger met een echte korst en grote en kleine gaten. Het brood dat nog stevig was en boordevol smaak zat zonder dat daar kunstmatige smaakversterkers voor nodig waren.

Dat is het soort brood dat je vandaag in mijn bakkerij kunt vinden. Le Bâtard staat dan ook voor op steen gebakken brood met zo zuiver mogelijke bloemsoorten, natuurlijke ingrediënten en een volle en rijke smaak.

De unieke smaak van Le Bâtard ontdekken?

Heb je vragen voor Le Bâtard?

Wil je meer weten over Le Bâtard? Heb je een vraag over ons brood? Heb je misschien een vraag in verband met een bestelling? Stel ze ons. We helpen je graag.

Wat vinden onze klanten van onze producten?

Excellent4.7 Gebaseerd op 23 reviews Beoordeel ons opGeert LemmensGeert Lemmens ★★★★★ Brood en konfituurcarré zijn top de rest nog niet geprobeerd.Janice LazarusJanice Lazarus ★★★★★ The best eclairs ever! Everything that I have had at this bakery is delicious. Simply the best!SASHA DDSASHA DD ★★★★★ PerfectSarah MoensSarah Moens ★★★★☆ Vriendelijk, lekker broodKassandra FiorentinoKassandra Fiorentino ★★★★★ Uitstekend.We vinden het geweldig! Zowel voor de verse producten als voor het vriendelijke personeel.Dank aan jullie allemaal!Sonja Van VijleSonja Van Vijle ★★★★☆ Heel lekkere koffiekoeken en fijn gebak.Patrick De SmetPatrick De Smet ★★★★★ Zeer lekker broodLeo ScheerlinckLeo Scheerlinck ★★★★★ Superlekker brood en pistoletsAn HulsmansAn Hulsmans ★★★★★ Marijke BombeekMarijke Bombeek ★★★★★ Verrukkelijk gebak! Sobere, aantrekkelijke winkel.Bart DecoeneBart Decoene ★★★★★ Super lekker brood!Tomas Van ImpeTomas Van Impe ★★★☆☆ Lekkere koffiekoeken, maar ZEER snel zijn want na 10min na opening zijn sommige producten al uitverkocht 😕Gino VGGino VG ★★★★★ Dit is pure ambacht, zo zouden ze in alle bakkerijen moeten werken met goede, gezonde ingrediënten. Topbakker 👍👍👍Quinten LelievreQuinten Lelievre ★★★★☆ Erika Van DammeErika Van Damme ★★★★★ patrick Gillispatrick Gillis ★★★★★ Luc WijnendaeleLuc Wijnendaele ★★★★☆ Heel lekkere ontbijtkoeken. De beste uit de gemeente zondermeer.Maarten Van CauwenbergheMaarten Van Cauwenberghe ★★★★☆ Kris De RidderKris De Ridder ★★★★★ Kraakvers en kwaliteitMich.Mich. ★★★★★ De Beste warme bakker van km in het ronde daar kan je een echte stokbrood halen dat ze in Frankrijk niet kunnen verbeteren en van de andere artisanale brooden nog niet gesproken.Marc De MezelMarc De Mezel ★★★★☆ Niet goedkoop,maar beste broodBorisBoris ★★★★★ 1 van de zeer zeldzame bakkerijen waar alles van scratch wordt gemaakt, geen poedertjes die enkel met water moeten worden aangelengd, geen 57 E nummers, en hoewel vele bakkerijen dit valselijk beweren, hier échte keuze van superieure grondstoffen, met origines voor bloem, nootjes, vanille,.... Lange rijstijden voor optimaal resultaat, en heel veel en hard artisanaal werk! Een bakker die enkel het best mogelijke product wil, zonder maximaal winst na te jagen. Dit is een uniquum in een landelijke gemeente.Dirk QuagebeurDirk Quagebeur ★★★★★ We zijn in de wolken. Perfecte pistolets, Goddelijke chiabata.Stokbrood dat ons katapulteert naar midden Frankrijk en de bâtard.......js_loader