Le Bâtard
Met grote passie bakken wij brood. Puur brood, boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen, met voldoende stevigheid en een echte korst. We gebruiken daarvoor uitsluitend 100% zuivere en natuurlijke ingrediënten en bakken het nog steeds op een traditionele stenen vloer. Het resultaat is een unieke “Le Bâtard”-smaak die je met één hap terugbrengt naar de rijke smaken van het zelfgebakken brood van weleer.
Handgevormd brood met liefde gemaakt
Bij Le Bâtard is elk brood uniek. We gebruiken geen vaste vormen om ons brood een regelmatige vorm te geven. Elk brood wordt handgevormd, maar het is de natuur die het uiteindelijke uitzicht van je brood bepaalt.
De natuur krijgt hier trouwens alle tijd en ruimte om zijn werk te doen. Van het mengen van het deeg tot het bakken duurt hier zo’n twintig uur. De juiste mix van ingrediënten, de perfecte temperatuur om het brood te laten rusten en rijzen, voldoende kneden maar ook niet te veel… Alles moet perfect op elkaar zijn afgestemd. Alleen op die manier kom je tot de unieke en rijke smaak van het brood van Le Bâtard.
Ik heb speciaal de reis naar Zwitserland gemaakt om daar een opleiding in het ambacht van desembrood te volgen. Dankzij deze expertise bied ik nu vers en heerlijk desembrood, waarbij vakmanschap en passie voor pure smaken altijd centraal staan.
Daarnaast specialiseer ik mij in pure speltbroden, die je niet overal vindt. Spelt is een oude graansoort, die ideaal is voor mensen die tarwe minder goed kunnen verteren. Met zorg en kennis maak ik een brood dat zowel licht verteerbaar is als boordevol smaak zit.
Ook voor mijn croissants ging ik de grens over, naar Parijs, om daar de kunst van het croissants maken te perfectioneren. Bij Le Bâtard worden de croissants dan ook met pure boter gemaakt, zonder margarine, en volledig met de hand gerold. Het resultaat is een authentieke, boterachtige croissant met een smaak en textuur die alleen door echte ambacht kan worden bereikt.
Kiezen voor Le bâtard?
Kiezen voor puur en smaakvol brood
Zuivere grondstoffen
We gebruiken zo zuiver mogelijke bloemsoorten en natuurlijke gisten of zuurdesem.
Geen additieven
Onze broden bevatten geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of andere additieven.
Gebakken op steen
Al ons brood wordt op steen gebakken. We gebruiken hiervoor een ambachtelijke oven.
Pure Broden
Onze broden hebben rijke, natuurlijke smaken en bestaan uitsluitend uit 100% natuurlijke ingrediënten.
Hallo,
Ik ben David
De bakkersmicrobe kreeg ik van thuis mee. Ook mijn vader en grootvader waren immers bakker.
Brood is mijn passie. Het echte brood dan. Dat van vroeger met een echte korst en grote en kleine gaten. Het brood dat nog stevig was en boordevol smaak zat zonder dat daar kunstmatige smaakversterkers voor nodig waren.
Dat is het soort brood dat je vandaag in mijn bakkerij kunt vinden. Le Bâtard staat dan ook voor op steen gebakken brood met zo zuiver mogelijke bloemsoorten, natuurlijke ingrediënten en een volle en rijke smaak.
De unieke smaak van Le Bâtard ontdekken?
Wat vinden onze klanten van onze producten?