Contacteer ons

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welkom op de Veelgestelde Vragen pagina van Le Bâtard! Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze ambachtelijke broden en patisserie, die we met zuivere grondstoffen en zonder additieven maken.

Ook kun je onze producten eenvoudig online bestellen via onze webshop. Heb je een vraag die niet beantwoord wordt? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

Hoe kan ik Le Bâtard bereiken bij vragen?

Stel je vragen via telefoon (0474962878) of via email (david.strijmeersch@telenet.be). Onze contactgegevens vind je ook op de contactpagina van onze website.

Kan ik een grote bestelling plaatsen?

Ja hoor, geen enkel probleem! Neem contact met ons op om je wensen te bespreken, zoals speciale formaten of grotere hoeveelheden voor evenementen.

Verkoopt Le Bâtard ook andere producten dan brood?

Naast onze broden bieden we ook vele andere dingen aan, zoals ontbijtkoeken, harde en zachte luxe. Deze kun je terugvinden op de webshop of in onze bakkerij.

Kan ik mijn bestelling aanpassen of annuleren?

Aanpassingen of annuleringen zijn mogelijk tot vrijdag 20:00 uur. Neem hiervoor contact met ons op via het telefoonnummer 0474 96 28 78.  

Waar kan ik mijn bestelling ophalen?

Je kunt je bestelling ophalen bij onze bakkerij in Sint-Lievens-Houtem, op zaterdag tussen 7:00 en 11:00 uur. Het adres is: Fabrieksstraat 8 9520 Sint-Lievens-Houtem

Tot wanneer kan ik bestellen voor afhaling op zaterdag?

Als je voor vrijdag 20:00 uur bestelt, kun je je bestelling afhalen op zaterdag tussen 7:00 en 11:00 uur. Bestellingen na vrijdag 20:00 uur zijn klaar voor de zaterdag van de week daarop.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Je kunt eenvoudig een bestelling plaatsen via onze webshop. Kies je favoriete producten, voeg ze toe aan je winkelmandje, en rond de bestelling af. Als je voor vrijdag 20:00 uur bestelt, kun je je bestelling afhalen op zaterdag tussen 7:00 en 11:00 uur. Bestellingen na vrijdag 20:00 uur zijn klaar voor de zaterdag van de week daarop.

Wat is artisanaal brood?

Artisanaal brood is brood gemaakt op de traditionele manier waarbij elk exemplaar uniek is. Al onze broden worden gemaakt volgens de oude traditie van trage kneding met behoud van alle aroma’s en voedingsstoffen. Daarnaast krijgt het deeg voldoende tijd om de smaak verder te ontwikkelen. Finaal worden alle broden op steen gebakken.

Welke ingrediënten worden gebruikt voor speltbrood?

Bij speltbrood wordt uitstluitend gebruik gemaakt van bloem afkomstig van spelt en rogge. Er wordt geen tarwe verwerkt in de speltbroden.

Wat is zuurdesembrood?

Zuurdesembrood wordt op traditionele wijze bereid en gebakken in een steenoven. Wat het écht uniek maakt is vooral de aandacht en tijd die het bakproces krijgt. Er wordt veel tijd besteed aan kneden, rusten en rijzen op de juiste temperatuur. Zuurdesem is afhankelijk van een mix van wilde gist en melkzuurbacteriën, in plaats van bakkersgist, om het deeg te laten rijzen.  Het is rijker aan voedingsstoffen, minder kans op een piek in uw bloedsuikerspiegel, bevat minder gluten en is over het algemeen gemakkelijker te verteren dan brood gemaakt met bakkersgist.

Wat zijn broodverbeteraars?

Broodverbeteraar is een term die wordt gebruikt voor uiteenlopende ingrediënten van brood maar niet voor de basis-ingrediënten meel, water, gist en zelden voor basis ingrediënt zout. Broodverbeteraars worden ook wel omschreven als hulpgrondstoffen. Bij de ontwikkeling van broodverbeteraars speelt biotechnologie een steeds grotere rol. Broodverbeteraars zijn additieven om de eigenschappen (kleur, houdbaarheid, structuur, …) te verbeteren of de verwerkbaarheid van deeg te vergemakkelijken.

Worden broodverbeteraars gebruikt bij Le Bâtard?

Voor al onze producten worden uitsluitend gebruik gemaakt van de basisingrediënten bloem/meel, zout, water, gist of desem. Er worden geen broodverbeteraars of additieven gebruikt in onze producten.